Do-in


A Do-in a kínai gyógyászati rendszeren alapuló tornagyakorlatok és önmasszázs, amely nyújtásokból, ütögetésekből, ujjnyomásokból és légzőgyakorlatokból áll.
A mozdulatok egyszerűek, így könnyen megtanulhatók. Gyakorlásához nincsen szükség előképzettségre és különleges adottságokra, mindenki a saját képességei és határai szerint végezheti a gyakorlatokat.
A Do-in segíti szervezetünk harmonizálását, így hatásos betegségek kezelésében, közérzetünk javítására, stresszes és feszült állapotok oldására. Jó kiegészítője lehet egy shiatsu terápiának.
Ezen kívül javítja a testtudatunkat, jobb és harmonikusabb viszonyba kerülhetünk testünkkel, megismerjük határait, megtapasztaljuk azok változásait.

A foglalkozások csöndben, nyugalomban zajlanak és a kínai öt elem tanának mindegyik aspektusa teret kap:

    * Légzés – FÉM: az órát légzőgyakorlatokkal kezdjük. Légzésünk elmélyül és egyenletessé válik, tudatunk megnyugszik, testünk ellazul.

    * Masszázs – FÖLD: simításokkal, finom ütögetésekkel, kopogtatásokkal felébresztjük a testünket és ellazítjuk a feszültségeket. Tenyér- és ujjnyomásokkal átmasszírozzuk az energiapályákat: a meridiánokat.

    * Mozgás – TŰZ: Dinamikus gyakorlatokkal élénkítjük a vérkeringést és az energia áramlását, oldjuk a feszültségeket. Megéljük a felszabadult mozgás örömét.

    * Nyújtás – FA: nyújtó gyakorlatokkal növeljük a határainkat, így adunk teret a meridiánokban az energia szabad áramlásának. Oldjuk az ízületeket, támogatjuk, átjárhatóvá tesszük őket.

    * Meditáció – VÍZ: az óra végén elcsendesedünk, teret és időt adunk a változásoknak, a pihenésnek, az élmények feldolgozásának.

A részvételhez nincs szükség előképzettségre vagy különleges adottságokra, csak jelenlétre és kényelmes ruhára!

Időpontok és további információk:


Kedd 17.30-19.00: Majd ősztől remélhetőleg újra.

De addig is:
Szerda 17.30-19.00: VII., Nefelejcs u. 25. (a Keletinél). Vezeti: Maronics Nóra, tel.: +36 (20) 353 6464 és/vagy Zahorecz Ádám, tel.: +36 (70) 381 3956

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése